0

Uzun Boylular için Abiye Tercihi Nasıl Olmalı?

17 Mar 2024
Özel bir davetin veya etkinliğin yaklaşmasıyla vücudunuzu en güzel hâline kavuşturmak için abiye arayışına girebilirsiniz. Trend tasarımlarla dolu abiyeler arasından en uygun olanını seçmeniz sizi uzun bir araştırma yolculuğuna sürükler.

Özel bir davetin veya etkinliğin yaklaşmasıyla vücudunuzu en güzel hâline kavuşturmak için abiye arayışına girebilirsiniz. Trend tasarımlarla dolu abiyeler arasından en uygun olanını seçmeniz sizi uzun bir araştırma yolculuğuna sürükler. Bunu yapabilmek için öncelikle boyunuzu göz önünde bulundurmanız gerekir. Boyunuza uygun tercih ettiğiniz abiye ile büyüleyici bakışların etkisi altında kalmanız kaçınılmaz hâle gelir.

 

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

 

Uzun Boylular için Abiye Boyu Nasıl Olmalı?

Düğün, kına veya nişan gibi birbirinden eğlenceli ve büyük organizasyonlar; süslenip hazırlanmak için harika bir ortam yaratır. Bu çevrelerde kendinizi en etkili şekilde ifade etmek için önemli olan bazı hususlar var. Bu detaylardan biri olan boy, elbisenin duruşunda büyük ölçüde değişikliklere yol açar. Uzun boyluysanız ve kusursuz duruşunuzu sergilemek istiyorsanız doğru boyda bir abiye tercih etmelisiniz.

Uzun boylular için abiye boyu, genellikle yerden birkaç cm yukarıda olmalı. Topuklu ayakkabının bilek kısmına denk gelebilen abiye boyu, uzun boya sahip bireylerde oldukça çekici bir görünüm ortaya koyar. Boya etki eden bir durum daha var. Bu da ayakkabınızın ne kadar topuğa sahip olduğu. Yüksek topuklu bir ayakkabı ile giyeceğiniz abiyenin topuklu hizasında olması daha şık bir duruş sergilemenize yardımcı olur.

Uzun boylular için abiye elbise seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de abiyenin yürümesine engel olmayacak uzunlukta olması. Gecenin en heyecanlı anlarında önünüzde toplanan bir abiye, rahatsız olmanıza neden olur. Bu sebeple abiyenin modeline göre abiye uzunluğunu ayarlayabilirsiniz. 

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

Uzun Boylular Nasıl Abiye Giymeli? 

Elbiselerin her hâli ayrı güzel olsa da gecelerin vazgeçilmez bir parçası ise abiye elbise. Gösterişli ve asil duruşuyla abiyeler her vücut tipine bambaşka bir hava katar. Bu havayı en iyi şekilde sergilemek için ise vücut tipinin göz önünde bulundurulması gerekir. Kısa boy, standart boy ve uzun boya sahip kişiler vücutlarını göz alıcı bir hâle getirmek için bazı noktalara önem gösterir.

Uzun boyluysanız ve abiye seçiminde nasıl bir yol izlemeliyim diye düşünüyorsanız size birkaç detaydan bahsedebiliriz. Abiye tercih yolculuğunuzda öncelikle boyunuzu vurgulayan seçeneklere göz atabilirsiniz. Boyunuzu kısa göstermeden olduğu gibi yansıtan kıyafetler ile şık görünmeniz oldukça mümkün. 

Boyunuzu kısaltmadan büyüleyici görünmenize yardımcı olabilecek abiye modelleri arasında tek omuz veya v yaka elbiseler örnek olarak verilebilir. Olmazsa olmaz abiye detaylarından bir diğeri ise yırtmaç. Özellikle uzun abiye derin yırtmaca sahip ise göz kamaştıracak bir hâle gelmeniz kaçınılmaz. Bunun yanı sıra transparan bir abiye vücut hatlarını ön plana çıkararak hayran bakışları üzerinize çevirir. Uzun abiye elbise tercih ettiğiniz takdirde de bacaklarınızı vurgulayarak boyunuzu en şık ve uzun hâliyle yansıtabilirsiniz.

 

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

 

Uzun boyluların abiye seçimine yardımcı olacak konulardan biri de renk. Abiyenizin düz ve karmaşık renklerden uzak olması zarif ve görkemli bir tarza kavuşmanızı sağlar. Tek bir renkten oluşan abiyeniz ise bütünleşmiş bir görüntü yakalayabilir, fiziğinizi doğru bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Uzun boyluysanız doğru abiyeye sahip olmak için vücut tipinizi göz önünde bulundurmalısınız. Kadınların sahip olduğu 4 farklı vücut tipi, giyinişlerini önemli ölçüde etkiler. Bunlar dikdörtgen, elma, armut ve kum saati şeklinde olabilir.

Üst vücut bölgesinin alt vücut bölgesine kıyasla daha büyük olduğu vücut tipi ise elma vücut tipi. Siz de hem uzun boylu hem elma vücut tipinde bir bireyseniz özellikle derin bir V dekoltesine sahip pantolonlu abiye tercih edebilirsiniz. Bu sayede göğüs dekoltesi ortaya çıkarken pantolon detayı boyunuzun uzunluğunu yansıtarak şık bir görünüm yakalamanızı sağlar. 

Armut vücut tipi, elma vücut tipinin tam tersine görünüş açısından farklılık gösterir. Üst beden alt bedene göre daha ince olur. Özellikleri ise kalın bacak, geniş kalça, ince bel ve dar omuzlar şeklinde aktarılabilir. Bu vücut tipine sahipseniz bel kısmı dar olup bacak kısmı bollaşan abiyeler tercih etmeniz daha ince görünmenizi sağlar. Aynı zamanda abiyenizi seçerken üst kısmının taş, dantel veya desen gibi daha fazla detay içermesi dikkatleri üst bölgeye çekerek orantılı vücut görünümüne sahip olmanızı sağlar. Bu orantıyı yakaladığınız takdirde boyunuzun uzunluğu ön plana çıkarak size çekici bir hava katar. 

 

Büyük Beden Abiye Kombini Nasıl Yapılır?

 

Dikdörtgen vücut tipi, fazla kıvrımı olmayan düz bir vücut görünümüne sahip olur. Dikdörtgen vücuda ve uzun boya sahip biriyseniz A kesim, düz kesim ve göğüs altı kemer kullanabileceğiniz kesimler arasından seçmeniz daha doğru olur. Alt kısmı kabarık abiyeler, volümlü etek detayı ve prenses kesimli abiyeler sizi daha kıvrımlı gösterir. Aynı zamanda dikdörtgen vücut tipinde yırtmaç kullanarak uzun boyunuzu sergileyebilirsiniz.

Kum saati vücut tipi belin ince, göğüs ve kalça bölgelerinin aynı oranda olduğu vücut tipi. Kum saati vücut tipine sahipseniz ve uzun boyluysanız abiye seçimi yönünden oldukça avantajlısınız demek. Bunun yanı sıra özellikle balık modelini tercih edebilirsiniz. Balık modeline derin bir yırtmaç ve açık sırt detayıyla benzersiz bir hava katabilir, stilinizi konuşturabilirsiniz.

Her abiye modelinin kusursuz bir şekilde uyum sağladığı uzun boylular detaylara özen göstererek şık duruşlarını daha da şık hâle getirebilir. Siz de uzun boyluysanız ve vücudunuzu taçlandıracak o abiyeyi arıyorsanız Cengiz Aktürk’ü ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

//